GINSENG

Ključna sestavina ginsenga je ginsenosid, ki ga najdemo v vzhodni Aziji in vzhodni Sibiriji, predvsem v hladnejših predelih. Njegovo korenino so že v tradicionalni medicini uporabljali za izboljšanje impotence, kot afrodiziak in kot stimulans.

GUARANA

Izhaja iz Brazilije, njena semena pa so zeliščni stimulans, podoben kofeinu, le da je 2 x močnejši od kofeina, ki ga najdemo v kavi, čaju ali energijskih pijačah. Od kofeina se razlikuje tudi v tem, da se zelo počasi sprošča, saj so njena semena mastna in niso topna v vodi, zato jih telo počasneje absorbira.

MACA

Poznana tudi kot čudež iz Andov, je bila stoletja za domorodce izvor moči in plodnosti. Ta južnoameriška rastlina je postala zelo zaželena zaradi vpliva na plodnost, ki jo je moč pripisati njenim aktivnim snovem, kot so maščobne kisline, alkaloidi, tanini, steroli in glukozinolati. Maca je močan afrodiziak in naraven energetik.

ASHWAGANDHA

Drugo ime za to rastlino je Indijski ginseng. Prav tako, kot pri navadnem Ginsengu so njegovo korenino uporabljali že v tradicionalni vzhodnimedicini za izboljšanje impotence, kot afrodiziak in kot stimulans. Prav tako lagodno deluje na imunski stress in pomaga pri premagovanju stresa, ki je velikokrat razlog za težave z erekcijo.

HORNY GOAT

Ta rastlina je star afrodiziak, ki ga je po naključju odkril pastir v času starodavne Kitajske, ki je opazil, da so koze povečano spolno aktivne po pašnji na določenih pobočjih. Zelišče je hitro pristalo v zbirki tradicionalne kitajske medicine kot dragoceno zdravilo.

TRIBULUS

Tribulus se večinoma uporablja kot rastlinski testosteroni ojačevalnik. Povečuje vzdržljivost, libido in spolno delovanje in pa poveča občutljivost, tako pri moški, kot pri ženskah. Zelo je popularen tudi med športniki ravno zaradi tega, ker dramatično povečuje stamino in vzdržljivost.